19.06.2022.

Збаци са себе ово бреме и буди као борац у арени, који трчи, да би узео награду, а ако и падне, опет устаје и трчи, Тако и ви, уколико сте изашли у борбу, устремите се ка циљу свим својим снагама. Једини услов који свако од вас треба да има на уму је да сте сви ви – деца Педесетнице и сви сте призвани да се дотакнете свештеног огња, да би осветили и оживотворили своју душу и ушли у „облак“ праведника, рођених од Педесетнице. Амин.

04.05.2022.

Једно болесно, напаћено, упропашћено, аутистично дете, бескорисно за овај свет, ни у каквој вези с њим. Једно дете благословено, с необјашњивом мистичном комуникацијом само с Богом. Један драгоцени духовни бисер за овај свет. „Него што је лудо пред светом, оно изабра Бог да посрами мудре; и што је слабо пред светом, оно изабра Бог да посрами јаке; и што је неплеменито пред Светом и понижено изабра Бог, и оно што је ништавно, да уништи оно што јесте“ (1Кор. 1,27-28).

03.05.2022.

Ми данашњи Срби, имамо највећег богаташа после Светога Саве у роду Српскоме. То је Свети Владика Николај, највећи духовни богаташ. Шта је то што он нама даје као благо? Шта? Бесмртност Христову! Даје нам Вечни Живот. Свака његова реч, браћо, јесте мало Еванђеље. Не преувеличавам ствари. Владика Николај је пети Еванђелист Српскога рода. Све што је рекао – Благовест је за човека, Еванђеље за српскога човека. Све што је написао – Еванђеље, Блага вест до Благе вести, за свакога од нас. Да, пети Еванђелист, највећи Еванђелист после Светога Саве рода Српског, највећи богаташ. А гле, како смо ми данашњи Срби осиромашили, какви смо просјаци, какви убожјаци, којима не треба Господ Христос, не треба онда ни Свети Сава, не треба онда ни Владика Николај. Колико има тих слепих Срба? Да их не осудимо, да се помолимо за њих Господу да прогледају; да их Свети Владика Николај с Неба просветли и осветли, да угледају истинитост; да се Срби спасу од најстрашнијег греха, да се спасу свегреха.

02.05.2022.

Још за живота Свога на земљи, Господ Исус Христос је назвао оне који верују у Њега Својим малим стадом. Не смућујте се због тога, већ се радујте. И знајте да томе малом стаду кроза све векове и до сада припадају многи велики научици и философи, који су умели да своју веру у науку споје са најузвишенијом вером у Бога и Христа Његовог; а међу онима који одбацују религију, позивајући се на научна достигнућа, већина нема ни појма о науци и о њој говори тек из друге руке.

28.04.2022.

Слично деци Витлејемској васкрснуће и сва деца, убијена од родитеља својих пре но што се родише у овај свет; а слично Ироду васкрснуће и сви ти злотворни родитељи, који из неких саможивих и сујетних разлога не допустише деци својој зачетој ни да за један дан завире у овај свет него их из мајчине утробе насилно гурнуше право у свет небески. А број те насилно уморене деце јесте као број једне велике, велике војске, којој је оружје и сила невиност њина. Та војска се нарочито много умножила после рата и у нашем народу.

21.04.2022.

Позвани смо у овом животу да будемо носиоци Духа Светога; треба да се радујемо вјечном животу, преплављени усхићењем, љубављу, стваралачким надахнућем, живот Божији треба да сија у нама. Али колико често тражимо инспирацију, опијеност у нечему другом, у материјалном вину, које даје човјеку илузију да му је добро, да је јак, да је силан, да му је море до кољена, да је туга отишла, да је ушао у свијет гдје је све доступно њему, гдје је он цар, где је он на власти. А још чешће се опијамо свиме што мислимо да може да замјени Бога, оним на шта се ослањамо да бисмо живјели: јер са нечим морамо живјети. Без инспирације се не може живјети, па се људи опијају: опијају се свиме што им је на располагању, покушавајући да на место истинског надахнућа које не долази, поставе нешто друго.

17.04.2022.

И у животу сваке особе постоје такви тренуци када је неопходно да се сјети ових Христових ријечи. Дешава се да када човек крене погрешним путем, милост Божија га заустави, заустави некаквим шоком, каквом несрећом или болешћу, па му, такорећи, каже: „Кад би и ти знао, бар у овај дан твој, оно што је за мир твој!“ (Лк. 19:42)

16.04.2022.

Дакле, немојмо да држимо гријеховни камен на души, него радије откријмо Богу своје гријехе. То је до суза тешко; може да доведе и до туге; али сузе због гријехова и туга пред Богом су кратког вијека, Исус Христос је са нама, и одмах ће васкрснути душу нашу, умрлу од гријеха, као Лазара који је умро, а сузе, и тугу, и смрад гријеховни отјераће далеко, а ми ћемо оживјети и умирити се.

10.04.2022.

Када кажемо да је Света Марија Египћанка примјер успона човјека од великог гријеха до велике светости, то је заиста тако. Али само морамо запамтити да се у свом свјетовном животу, углавном, ни по чему није разликовала од обичних младих жена којих данас има много. Управо када ју је просвијетлио глас Пресвете Богородице, Марија је схватила сву дубину свог отпадништва од Бога и схватила: да би се приближила Царству Божијем, потребно је у потпуности да промијени свој живот.