28.01.2017.

НЕУЗВРАЋЕНА ЉУБАВ

Неузвраћена љубав је једно од најтежих искушења и патњи које човек може да доживи. Но човек треба себи признати да је то страсна љубав која га одводи у свет илузијâ, идеализовања онога кога волимо, често упркос очигледним чињеницама. То је душевна љубав која човека поробљава и изазива патњу, страх и сумњу. Таква љубав може се угасити исто онако неочекивано како се и појавила. Ма како звучало чудно, обично се испостави да су бракови склопљени због страсне љубави веома крхки. Илузије пролазе, а разочарења долазе. Кад од човека не очекујеш много и прихватиш га онаквим какав он јесте, дакле са свим његовим манама, много је мање разочарења и брак је стабилнији. Најстабилнији бракови нису засновани на заљубљености, на емоцијама које нас опију и разум нам помуте, иако без романтике нема ни љубави, него на заједничким ставовима, интересовањима, стилу живота и гледању на ствари. Много је дубља она љубав која се стиче током брачног живота и која је заснована на узајамном поштовању. У вашој ситуацији могуће су две варијанте: или ћете наћи човека према којем ћете гајити спокојну љубав и припремити се за породични живот као подвиг, или ћете пак срећу пронаћи у служењу Богу. Молите се да вам Господ укаже на ваш пут.

архимандрит Рафаил (Карелин)

5 Коментара

Radmila Vorkapic

пре 3 године

Истина, велика истина!

Наташа

пре 3 године

Подвизавах се у тој келији прије него се родих Духом и Истином. Слава Троједином Богу.

Sonja Leugermann

пре 3 године

......наши свети Оци овако говоре - Љубите Господа Бога свога свим срцем својим и свом душом својом и свим умом својим и свом снагом својом и једни друге као сами себе - и сав живот свој Христу Богу предајте ......и иштите само Царства Божијег и правде његове а оно ће нам се све друго -ако је души користно придодати ... и чувајте Срце своје јер оно само њему припада - А ово "друго" нека би био подвиг са непрестаним сећањем на Бога - са истрајношћу и дуготрпељивости са страхом божијим, вером и љубављу приступајући Богу а и ближњима Христа ради. Да увек испитујући своју Савест останемо смирени знајући да је Бог срцезналац и да свакоме даје онолико колико може понети. И да ако Бог да "права свадба" тек предстоји. Нека би дао Бог наш драги да не будемо само звани већ и изабрани.

Gordana

пре 3 године

Neka bi Gospod otvorio duhovni vid mladima u odabiru svojih budućih supružnika, bez tog vida ovaj telesni je varljiv i ništavila.Ako budu jedno u Duhu,sve će nevolje i teškoće lako savladati

Lana

пре 3 године

Koja je molitva za slomljeno srce?

Оставите Коментар