Трагање за истином Трагање за истином Трагање за истином
Цијена 5.00
Стање:
На стању
Количина:
Додато у корпу!

  [dropcap letter=“Ј“][/dropcap]едан од најплодоноснијих и најчитанијих писаца нашег доба свакако је архимандрит Рафаил (Карелин). О томе сведоче и огромни тиражи његових књига које читају не само верници, него и они који су тек крочили на пут вере. У ред водећих писаца сврстава га и особени стил.

  Претходна књига оца Рафаила “Умеће умирања или уметност живљења” веома је оригинална и по много чему изузетна. За кратко време доживела је неколико издања. Но, већ се појавило ново дело оца Рафаила, али ново не само по садржају, него и по форми. Реч је о разговорима духовника с посетиоцима, с људима којима покушава да помогне на њиховом духовном путу.

  На самом почетку напомињемо да ни духовник ни његови посетиоци нису измишљени ликови. Духовник је саâм отац Рафаил, а посетиоци су људи с којима је разговарао о различитим аспектима њиховог духовног живота. Међу њима су и једна старија дама, иначе племкиња, која је у Цркву ушла тек у зрелим годинама и која је искрено тежила ка духовном савршенству, затим њен пријатељ, теософ и по пореклу и по опредељењу, чија судбина и за самог аутора остаје загонетка, слично књизи из које су истргнуте последње странице. Међу посетиоцима је и један интелектуалац, иначе богоборац, који се изгубио у лавиринту противречности сопственог ума, као и хришћанин који се бави јогом или јогин који за себе мисли да је хришћанин и који је узнемирен због могуће еколошке катастрофе, али и један искушеник који је због гордости и самољубља напустио свој манастир, као и једна жена која уопште није схватала колико је себична у односу на свог духовног оца због чега јој и није било јасно зашто ју је удаљио од себе.

  Сви ти људи, који су долазили код духовника, били су веома различити по карактеру, а и судбине су им биле веома различите. Али оно што је заједничко за све њих јесте њихово настојање да пронађу истину. Сви они на том путу праве разне грешке, муче се и пате због њих, али не одустају од трагања за истином.

  Свакако да је тим људима најбитнији и од суштинског значаја разговор с искусним и мудрим духовником, духовником који је у стању да уочи њихове заблуде, да им објасни суштину тих заблуда и покаже им прави пут, с духовником као што је отац Рафаил. Током разговора они постављају питања, износе своје недоумице, препиру се, љуте се, вређају се и на крају се ипак с нечим сложе. Али најважније је то што добијају одговоре на питања која им не дају мира, питања која можда узнемиравају и оне који ће читати ову књигу.

  Због свега тога књига “Трагања за истином” тешко да ће неког оставити равнодушним. Онима који трагају за истином она ће помоћи исто као што су људима који су долазили код оца Рафаила помогли разговори с њим. С друге стране, онима којима се истина открила као живот у Христу и у Његовој Православној Цркви ова књига ће помоћи да реше недоумице на које наилази сваки човек по уласку у Цркву, недоумице чије отклањање руши препреке на путу идења за Христом.

  Димензије: 20 × 14 × 12 цм

  Рецензије

  Још увијек нема рецензија

  НЕМА РЕЦЕНЗИЈА будите први који ће оставити рецензију за “Трагање за истином”

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

Слични производи