25.12.2016.

Дечије молитве

Прошле године, на једном часу у основној школи у којој радим, из радозналости предложим деци, ученицима тадашњег другог разреда, да запишу на папир неку своју кратку молитву… И шта рећи – опет сам се уверио у то да од деце итекако има шта да се научи… читавши њихове молитве и уздахе Богу постидео сам се… Колико покајања, колико вере, колико есхатологије у њима има! Погледајте сами:

Благи Боже, даруј нам добро, чувај нас од зла, подари нам здравље и окружи нас добрим људима. Савладај зло и овладај добром! Очекујем Исуса Христа. Амин.
(Емилија Мркобрада)

Боже, ја се молим да нема више туче, да нема смрти и да будемо добри људи. И још бих желео да нема рата и да нема болести.
(Милорад Савић)

Молим Те Боже да се смрт укине и да животиње више не нападају људе. Хвала Ти што си створио свет на којем сада живимо. Хвала Ти што нас лечиш од разних болести. И опрости ми све моје грехе, амин! Још Те молим да се од Тебе врати Исус Христос.
(Никола Јарић)

Оче наш, подари нам доброту, дај нам памети да имамо све петице. Пошаљи нам Исуса Христа да останемо вечно живи. Амин.
(Марија Милић)

Молим Те Боже да васкрснеш све умрле становнике света. Да не буде више смрти, да зла више нема, да влада мир у целом свету. Да деца и одрасли буду срећни и да цела земља буде здрава. Не бих желела да буде зла и туче.
(Ивана Обрадовић)

Боже, ја бих Те молила да ми учиниш ово: да будем одлична у школи и да будем срећна у животу. Да излазим сваки дан испред зграде, и још Ти ја желим да Ти будеш добро. И овом молитвом тражим од Тебе све ово. Твоја Анђела.
(Анђела Цветковић)

Оче наш, молим Ти се, дођи на свет да Те сви виде. Благослови све ученике, и опрости им грехе њихове. Даруј овај свет љубављу да се људи из целог света воле, да се не свађају и не бију. Амин!
(Теодора Бабић)

Боже Свети који си на небесима, молим Те подари нам живот много година. Да нема више зла на земљи. Да се људи више не убијају. Да животиње не нападају људе. Да сва деца имају добре оцене.
(Никола Миловановић)

Драги Боже, молим те да се овај свет промени: да буде чисто и да се лоши момци промене.
(Н. Н.)

У име Оца и Сина и Светога Духа, амин. Наш Боже, благослови нас и даруј свима дарове који су им драги. Који су грешили у животу, опрости им. Оне који су сиромашни, благослови их.
(Анастасија Крејовић)

Оче наш хвала Ти на свему. Захваљује ти се Милош Милентијевић.
(Милош М.)

Хвала Ти Боже што си нам подарио живот.
(Марија Антонијевић)

Хвала за школу и добре учитеље и учитељице. Молим Те да видим Исуса Христа и да не будем прехлађена. И да се сви дружимо
(Тања Војводић)

У име Оца и Сина и Светога Духа, амин. Хвала Ти Боже што си нам подарио живот на планети земљи. Опрости нам наше грехе и псовке.
(Марко)

Боже, дај добро свакоме ономе ко Те зна. Дођи нам на земљу јер Те волимо и желимо да Те видимо.
(Јована Лазаревић)

Боже, молим Те да видимо Исуса Христа. И молим те да могу сви и ја чак да летим. И молим Те да нема ратова и да сви живимо вечно. И молим те да нема дрогираша и да нема лопова! И да Исус сиђе ускоро на земљу, и да сви буду срећни…
(Марица Павловић)

Оче наш, даруј нас срећом и здрављем, да све буде лепо и да нас лечиш од болести разних. Боже драги, чувај манастире и Свету Гору. Свештеницима подари моћи и зло спречи чак и у сред ноћи.
(Радован Јакшић)

Боже, ја сам Ти захвална зато што нам опрашташ све грехове и зато што си уз мене кад ми се дешавају неке ствари. Молим Те да у нашој земљи Србији нема злочина, криминала, убистава. Волела бих да живимо у љубави и слози.
(Јована Шевар)

вероучитељ Срећко Тимотијевић

Оставите Коментар