архимандрит Лазар (Абашидзе): АНТИХРИСТ УЛАЗИ У ГРУЗИЈУ

Тбилси, 15.феб. 2016.

Архимандрит Лазар се обратио православним Грузијцима посланицом која је објављена на порталу “Знеоба”

[dropcap letter=“У“][/dropcap] нашој Цркви, верујући, па чаки и неки од клирика проповедају да ће доћи до религиозног препорода, говорећи да се приближава светло време хришћанства, да ће у последња, апокалиптичка времена антихрист свуда владати, али у Грузију чак неће ни ући… итд.

Али, многи клирици и мирјани, обузети пријатним и слатким маштањима, заузети довођењем у ред спољашњих црквених послова и припремањем места за одмор (у очекивању тог повољног периода), не примећују (или не желе да примете), да Грузију захвата дух антихриста, који пушта дубоке корене по људским душама, и започиње своју владавину у свим друштвеним слојевима.

Ето, у наше школе покуавају да уведу “сексуално васпитање”, као и да суштински скрате курс националне историје. У ову сврху се из Европе, из саме утробе сатанине, у Грузију сливају огромна материјална средства.

Шта ово, заправо значи? Онај ко се упозна са смислом пројекта “сексуалног васпитања”, погледа нове уџбенике, може јасно да увиди да они желе да дете од најранијег узраста изучава различите развратне ствари. Њихов је циљ да убију и најмањи осећај стида, да за животни циљ поставе задовољење телесне похоте.

Почиње страшни, сурови прогон – прогон људске савести, моралних вредности и духовности.

Али чему оваква светска политика, ради које се не штеде средства и троши толико новаца – само да би се од деце и њихових родитеља купила савест?

Стога што се у наше време у читавом свету активно ради да би се припремио пут антихристу, и свим овим догађајима руководе саме силе таме.

За њих је важно да припреме некакаво глобално уређење света, односно да припреме људе да имају једнака интересовања, подједнаке жеље, исто стремљење, јер ће само тада бити могућа јединствена светска власт и контрола читавог човечанства. Само под тим условима ђаво може да оствари оно о чему тако дуго машта: да му се читав људски род поклони као богу.

Због тога у људима убијају све: индивидуалност, истицање, идеолошку, духовну својственост (карактеристичност, особеност).

Неморални човек, који не познаје своју Отаџбину, опит и духовно богатство својих предака, који иште једино тренутно задовољство, који живи само за данашњи дан, јесте најпогоднији материјал из кога ће настати глобалном мњењу покоран човек за нови светски поредак.

Немилосрдно контролисан, безидејан, бездушан, ради слободе биће спреман да се одрекне свега: савести, стида, моралних забрана. Биће спреман да плати за слободу, да сагреши ради права, да задовољи тело добрима “земаљског раја”, да се наслади технолошким, материјалним комфором, и да при томе не осећа ни најмању грижу савести.

При свему овоме се подразумева да човек треба да остане религиозан, јер антихрист жели да му се човечанство поклони, не као неком талентованом човеку, већ као божанству. Иза њега, пак, стоји дух таме, који гори жудњом за божанским поклоњењем.

Али религиозност мора да буде секуларна (слободна од утицаја Цркве), као она којој није позната Истина, само сурогат мистицизма који наличи религиозности.

Имајући у виду све ово, за стварање новог друштва неопходна су три фактора: екуменистичка религиозност (религиозност без благодати), неморал (човек који је изгубио савест), раскидање веза са духовном и моралном културом прошлости (друштво без историје).

Ово треће је неопходно јер национално осећање, стечено од предака, човека обогаћује истинском мудрошћу, учи враћању оцима и следовању оним духовним и високоморалним вредностима, које су и они ценили. Али и овај чврсти темељ – темељ мудрости и моралности – мора бити уништен (разорен).

Човек тада постаје налик листу, одвојеном од сопственог стабла, ношеном по мутном и бурном потоку у тамни бездан, скупа са хиљадама листова налик њему.

Уколико овај програм уђе у школе, онда грузијски народ запаљује адски огањ директно испод корена!

Кроз неколико деценија, Грузија ће стати на пут којим су ишли Содом и Гомор и несумњиво ће поделити њихову судбину. Није нимало случајно да су принели греховни отров управо малолетнима, неби ли отровали њихове душе. Они ново поколење излажу огромном ризику.

Сада је све на нама, а најстрашније је то што народ ћути. Ћуте свештеници и клир и тек се понегде чује глас упозорења. Уколико они не буду на сав глас проповедали о опасности која се приближава, уколико не буду протествовали, уколико не буду покренули хришћане на борбу са овим злом, уколико строгим претњама не буду почели да освешћују отпале од Христа људе – то ће бити широм отворена врата и припремљени, тепихом застрти пут, којим ће антихрист ући у Грузију.

Почетак премудрости је страх Господњи (Пс. 110.), а губитак страха је почетак масовног безумља!

Архимандрит Лазар Абашидзе

преведено са сајта pravoslavie.ru

Објавио Манастир Подмаине уз благослов игумана Рафаила (Бољевића) 2. март 2016.

Оставите коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *