ЗОНА БЕСМРТНИХ

Zona besmrtnosti - korice
Zona besmrtnosti - naslovnasadrzaj1-page-001sadrzaj2-page-001sadrzaj3-page-001

ЗОНА БЕСМРТНИХ

7.00

Категорија:

Опис Производа

Монаштво је велика тајна Божија. За оне који се осмељују да ступе у ту велику тајну и приопште се истинском духу монаштва (орг. иночества), Господ је за сва времена у писаном облику сачувао искуство отаца који су овим путем прошли у радост Вечности. А овај је мали зборник настао од одговора на питања која је преда ме поставио живот за време мога формирања и живота у тајни монаштва.

Моје је монаштво почело од послушништва у шестогодишњем узрасту, и до 56. године текло је на парохији усред светског метежа, а завршава се тридесетогодишњим монашким животом у овом древном манастиру.

Имао сам много питања пастиру, а није их било мање ни када сам и сам постао пастир-монах. А одговори, добијени у делима Отаца, проверавани су мојим дугим монашким животом, временом и у личном искуству и у искуству других.

И ево сада, као мрвице живог искуства, желим да оставим овај зборник, као завет и за усавршавање и практично руководство монасима, и за наук мирјанима: свима у чијем се срцу загрејала љубав према тајанственом монашком животу у Богу.

Сабрат Псковско-Печерског Свето-Успенског
манастира многогрешни
Јован Крестјанкин

Рецензије

Још нема коментара.

Be the first to review “ЗОНА БЕСМРТНИХ”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *