27.10.2016.

архимандрит Василије (Гондикакис): ПОСЛЕДИЦЕ ВАСКРСЕЊА

Ако је неки опит оставио трага на теби; ако је нешто овакво, и најмање, било ти дато; ако си нашао утеху после великих искушења; ако си неко ко је „примио опит Васкрсења“; ако си прошао, макар само једном у животу, кроз (истинску) смрт у живот; тада си у стању да имаш наду. У стању си да идеш напред. Али, док си још увек у овом свету, подложног промени и пропадању, неопходно је да идеш напред са великим трепетом и пажњом, ослањајући се на љубав (а то значи жртвовање свега), и понизност (а то значи љубав до уништења), како би Други, који је утеха свих, могао да се пројави.

Порука Васкрсења јесте „Мала радост која исмејава смрт“. Красота која је препозната и која је опитована као спасење. Трезвена опијеност и тихи жар који уништава постојање пропадљивости и испуњава вечношћу све постојеће.

1 Коментар

Sonja Leugermann

пре 4 године

Ми смо заиста мали и унижени а зашто бисмо и узвишавали поред Њега тако великог - који је сав Љубав - и не оставља нас који се у њега надамо☀️ - Он увек корача испред нас и рекао нам је да се не бојимо света јер га је он победио - и смрт је победио......због нас. Ништа неће уништити неуништивог!!! Нека би дао Бог наш драги да сви ми осетимо како је благ и милостив и опитан и утешан Господ.

Оставите Коментар